Provcykla innan köp!

Hitta din närmaste provcykel

Vi förstår att du vill undvika "grisen i säcken" och prova produkten innan köp. Provcykling kan ordnas via vårt hjälpsamma nätverk med lastcyklare.

FÅ HJÄLP MED ATT VÄLJA LASTCYKEL & ELLASTCYKEL

Behöver du hjälp med att välja lådcykel? Med lastcykel / lådcykel / cargobike avses i dag i allmänhet en större två- eller trehjulig cykel med trä- eller plastlåda avsedd för transport av barn. Cykeltypen har, i andra utföranden och under andra namn, använts av cykelbud och hamnarbetare sedan början av 1900-talet, men används idag även för transport av barn. Från att ha varit standardprodukter hos flertalet cykelleverantörer återstår endast några få producenter i Europa.

Varför ska jag välja last- eller lådcykel?

En lastcykel / lådcykel / cargobike brukar inte vara ett impulsköp, speciellt inte i Sverige. Det är en bra idé att skaffa sig en lastcykel / lådcykel / cargobike för att det inte bara är ett miljövänligt och hållbart sätt att ta sig fram, utan även mycket säkrare än en vanlig cykel. Alla barnen får plats och man behöver inte ha koll på dom nyinköpta varorna, femåringen på sin egen lilla cykel, ettåringen på ditt styre och samtidigt hålla koll på stadstrafiken.
Nu kan du njuta av din cykeltur, tillsammans med dina barn.

Hur ska jag tänka kring val av lastcykel?

Det finns många olika sorters lastcyklar / lådcyklar / cargobikes, så kolla dig gärna omkring här på sidan. Om du undrar någonting, ställ frågor och kom gärna och provkör på ett av våra provkörningstillfällen.

Vilka är fördelarna med en lådcykel/lastcykel?

En Babboe Lastcykel har flera fördelar. Förutom ett bra pris och service är de framförallt väldigt säkra. Du kan alltid se dina barn för att de finns framför dig. Den stora trälådan skyddar dem väl och förutom detta ser trepunktsbältena till att de varken kan fara runt eller ställa sig upp i lådan när du kör.

Tvåhjulingar

  • Passar 1 till 4 barn (i kombination med en extra bänk)
  • Cyklar som en vanlig cykel
  • Är +- 70cm bred
  • Är lätt att hantera och lätt att cykla längre sträckor
  • Finns med och utan elhjälpmotor

Trehjulingar

  • Passar 1 till 4 barn
  • Ger mycket stabilitet och stadighet när man stannar eller cyklar iväg.
  • Om dina barn har myror i brallan och inte kan sitta stilla, är det betryggande att trehjulingen står stadigt av sig själv.
  • Är +- 88cm bred
  • Finns med och utan elhjälpmotor

VÅRA MODELLER LASTCYKLAR
Oavsett om du väljer en två- eller trehjuling, eldriven eller en vanligt lastcykel: när du köper en Babboe lastcykel, kan du vara säker på att du har fått en riktig bra cykel för pengarna. Babboe levererar kvalitetscyklar som klarar SGS säkerhetstester. Vi uppdaterar våra modeller kontinuerligt med nya smartare lösningar.
Läs mer om våra modeller

Provcykla en Babboe!

Vi har många orter där du kan provcykla en lastcykel innan köp.

Går det att byta ut bilen mot en lastcykel? Kommer företagets anställda att kunna gå över från budbil till eldriven cykel med flak? Vissa frågor går inte att besvara utan att testkörning sker. Det har vi förståelse för, och därför vill vi gärna hjälpa dig att få till en provcykling så att du kan bestämma dig.

Läs mer här hur du går tillväga för att provcykla en av våra cyklar.

Har du ett evenemang på gång och tycker du att vi ska vara med, så får du gärna höra av dig!
Kontakta oss på: info@lastcykel.se eller tel: 023-14500

Elcykel med låda i Umeå - bra val