Trehjulig elcykel – ett smart miljövänligt fordon

För dig som bor i en stad kan det ofta vara bökigt att ta sig fram med bil, eller hur? Lösningen är eldriven och har tre hjul istället för fyra! Med en trehjulig elcykel med flak kombineras smidigheten från cykling, med lastutrymmet som är bra med en bil. Det finns modeller för att skjutsa barn och hundar också.

Trehjulig elcykel - varför ska jag ha en sån?

Den här typen av fordon har blivit en allt vanligare syn, framförallt i städer. Det är en växande trend som går i linje med den ökade miljömedvetenheten i samhället i stort. En stor anledning till att skaffa en Babboe är alltså för att det är en miljövänlig lösning. Tittar man på andra fördelar, så kommer du onekligen smidigare och snabbare fram än med bil, och att du får frisk luft. Fundera på hur ofta och länge du står i bilköer. Dessutom är det väldigt kul att åka Babboe.

Funkar den bara med el?

Cyklarna drivs av batteri och elmotor, men har även trampor så att du kan ta dig fram på manuellt vis som med en vanlig cykel. Det är ju inte fel att passa på att få lite kondition också. I uppförsbackarna, speciellt när du är tungt lastad, är det skönt att ha eldriften. Du kommer ganska snabbt fram med den kraftiga motorn på 250 W. 25 kilometer i timmen kan elmotorn ta dig upp i, men det går även att trampa på själv och åka snabbare.

Hur mycket lastutrymme finns det?

Olika cyklar har olika mycket utrymme. Vissa är byggda för att frakta barn, andra är gjorda för hundtransport, medan de rena lastcyklarna har rymliga flak. Men räkna med att du kan packa på 100 kilo åt gången. Ta gärna en titt på de olika modeller vi har och se vilken som överensstämmer med ditt behov. För dig som veckohandlar är detta en smidig lösning - om du inte bor alltför långt från butiken vill säga.

Ta kontakt om du undrar något

Vi har försökt få med det mesta av matnyttig info här på vår webbplats, men om du inte hittar det du söker - ta kontakt här så hjälper vi dig. För dig som bestämt dig för att slå till på en trehjulig elcykel - gratulerar till ett bra val! Du har garanterat mycket körglädje som väntar framöver.

Trehjulig elcykel - ett smart miljövänligt fordon