Smidig lådcykel från Babboe för barn, hundar och frakt

Nackdelen med att cykla är att det inte går att få med sig så mycket saker, barn eller hundar. Eller? Fel! Med en lådcykel från Babboe går det alldeles utmärkt att få med sig såväl kidsen som husdjuren och prylarna.

Vad är en lådcykel för något?

En lådcykel är en trehjulig eller tvåhjulig cykel med en “låda” på flaket, där du kan ha saker, barn eller djur. Modellerna skiljer sig åt, och de cyklar som är avsedda för att skjutsa barnen har säten och säkerhetsbälten. Om du är osäker på vilken modell som passar dig bäst, bläddra gärna runt på vår hemsida. Ta kontakt med oss om du har några funderingar kring valet av cykelmodell. Vi har både eldrivet och helt trampbaserat.

Vilka är fördelarna med en lådcykel jämfört med bil?

För den som bor i stan är fördelarna med en lådcykel uppenbara. Det är ofta smidigare att ta cykeln istället för bilen, just för att rusningstrafik och trafikstockningar kan undvikas. Vinsten för miljön är en viktig faktor. I längden blir det billigare än att åka bil, ingen bränslekostnad - och så får du ju bättre hälsa om du rör på dig. Men det finns en faktor till som talar till lådcyklarnas fördel: barnen gillar detta.

Vad är det för fabrikat på cyklarna?

Lådcyklarna tillverkas av holländska Babboe, som kom till genom ett samarbete mellan ett gäng föräldrar. De var på jakt efter bra lådcyklar till ett bra pris, men hittade inte vad de eftersökte. Därför startade de Babboe - av föräldrar för föräldrar. Cykelinitiativet har blivit en succe, och nu har du som bor i Sverige chansen att skaffa en egen Babboe.