Detta gäller för förmånscykel i Uppsala

Bor du i Uppsala och är intresserad av förmånscykel? När du köper någon av våra Babboe-modeller  som cykelförmån får du ett lägre totalpris. Det enda som krävs är att din arbetsgivare registrerar sig hos oss.

Förmånscykel i Uppsala, vad innebär det?

En cykelförmån är en skattepliktig förmån. Den kan erbjudas till anställda på ett företag från deras arbetsgivare. I praktiken sänker den anställde sin lön i utbyte mot sin cykelförmån. Detta justeras även via arbetsgivaravgiften. Summa summarum är att du får en cykel för ett betydligt lägre pris än vid cykelköp med skattade pengar. LäLäs mer om cykelförmån hos Skatteverket.

Måste du cykla i Uppsala för att cykeln ska räknas som förmånscykel?

Hur du använder din cykel eller elcykel är upp till dig. Den behöver inte användas för något speciellt ändamål eller speciell plats. Men det är förstås smidigt för dig som bor i Uppsala kommun att cykla till och från jobbet.

Hur går jag vidare?

Du behöver berätta för din arbetsgivare att hen behöver skriva avtal med oss på Babboe Sverige. Du kan hänvisa till oss så kan vi berätta mer. När avtal finns kan du enkelt välja vilken Babboe-modell som passar dig. Betalningen av cykeln justeras när köpet görs.

Vilket blir slutpriset?

Det är svårt att säga. Kostnaden avgörs av lådcykelns pris, din lönenivå och marginalskatten. Vid handling av cykel via arbetsgivaren innebär det att ett bruttolöneavdrag görs, där det läggs på ett förmånsvärde varje månad. Efter att cykel valts kommer du att se vilket pris du ska betala i kassan. Här kan du räkna ut pris på din förmånscykel.

Förmånscykel i Uppsala