Förmånscykel i Stockholm - köp lådcykel via arbetsgivaren

Du som bor i Stockholm kan köpa en förmånscykel via din arbetsgivare. Genom att köpa en av Babboe-modellerna via cykelförmån kan du sänka ditt totalpris. Din arbetsgivare behöver registrera sig hos Babboe Sverige för att detta ska vara möjligt.

Vad innebär cykelförmån?

Cykelförmån är en förmån som är skattepliktig. Det är en förmån som arbetsgivare kan erbjuda sina anställda. Det innebär att de anställda minskar sin lön i utbyte mot cykelförmånen. Detta justeras också via arbetsgivaravgiften. I slutändan innebär det att du kan köpa en cykel till ett lägre pris än om du betalade den med redan beskattade pengar. Besök Skatteverket för att lära dig mer om cykelförmån.

Kan jag använda min förmånscykel privat i Stockholm?

Det är upp till dig hur du använder din cykel eller elcykel. Det finns inga krav på hur du använder den, var eller när du cyklar. Du kan använda din nya lådcykel precis som du vill.

Så går du vidare

Berätta för din arbetsgivare att ni behöver ha ett avtal med Babboe Sverige för att köpa en förmånscykel. Vi kan hjälpa din arbetsgivare att förstå mer om förmånscykel. När ett avtal har upprättats kan du välja vilken Babboe-modell som passar dig bäst. Betalningen för cykeln justeras när du köper den.

Hur mycket kommer min förmånscykel att kosta?

Du kan se priset på din cykel när du betalar i kassan. Här kan du räkna ut priset på din förmånscykel. Priset beräknas utifrån flera faktorer, inklusive lådcykelns ordinarie pris, din månadslön och marginalskatten. När du köper en cykel via din arbetsgivare handlar det om ett bruttolöneavdrag. En förmånsvärde läggs till månadsvis.

Förmånscykel i Stockholm