Förmånscykel i Jönköping - få din lådcykel till sänkt pris

Bor du i Jönköping och vill köpa en förmånscykel? När du inhandlar någon av våra Babboe-modeller  som cykelförmån får du ett lågt totalpris. Det krävs att din arbetsgivare registrerar sig hos oss.

Förmånscykel i Jönköping, vad betyder det?

Cykelförmån är en skattepliktig förmån som kan erbjudas de anställda på ett företag från arbetsgivaren. Rent konkret går den anställde ner lön i utbyte mot sin cykelförmån. Detta ändras även via arbetsgivaravgiften. Resultatet är att du köper en cykel för ett avsevärt lägre pris än om du köpt en cykel med skattade pengar. Mer om cykelförmån hos Skatteverket.

Måste cykling ske i jobbet för att cykeln ska räknas som förmånscykel?

Du bestämmer hur du använder din cykel eller elcykel. Det finns inget krav på användning för något speciellt ändamål eller speciell plats. Dock är det ju förstås smidigt för dig som bor i Jönköping kommun att ta cykeln fram och tillbaka till jobbet.

Vad blir totalkostnad för cykel med förmån?

Det är svårt att ge ett rakt svar. Priset avgörs av lådcykelns pris, din nivå på lön och marginalskatten. Vid köp av cykel via din arbetsgivare handlar detta det om ett bruttolöneavdrag. Det läggs på ett förmånsvärde månatligen. Efter val av cykel kommer du att se vilket pris du ska betala i kassan. Här kan du räkna ut pris på din förmånscykel.

Så går du vidare

Du behöver förklara för din arbetsgivare att hen ska skriva avtal med oss på Babboe Sverige. Det går bra att hänvisa till oss så kan vi berätta mer. När ett avtal har upprättats kan du sedan välja vilken Babboe-modell som passar dig. Betalningen av cykeln justeras när köpet görs.

Ska du köpa förmånscykel i Jönköping?