Cykla på vintern med din lådcykel

Du som har köpt en lådcykel från Babboe behöver inte ställa undan den på vintern. Den går lika bra att åka med som under resten av året, bara du gör några förberedelser. Kortfattat behöver du sköta laddningen av lastcykelbatteri extra bra, och sätta på dubbdäck på cykeln.

Se alternativ i vår cykelbutik online här.

Går det att vintercykla med lådcykel med vanliga däck?

Du kan cykla året runt utan problem. Huvudsaken du anpassar dig efter väderleken, och har mössa och vantar när det är minusgrader. Dock rekommenderar vi vinterdäck. Du kan köpa vinterdäck till lådcykel från Schwalbe här hos oss.

Därför ska du ha vinterdäck på din elcykel

Precis som med bil kommer du bara att slira och sladda om din lådcykel inte får fäste. Det visar sig främst i uppförsbackar som är isiga. Dubbdäck på lastcykeln är ett val som du inte kommer att ångra.

 

Hur fungerar vintercykling med elcykel?

Svaret är att cykling med elcykel fungerar lika bra som på sommaren, förutsatt att snöröjningen sköts som den ska.

Drar en elcykel mer batteri på vintern?

Precis som alla batterier tar det snabbare slut vid minusgrader. Var därför extra noga med laddningen vintertid, och ta gärna med dig en laddare när du ska bort. Här kan du köpa laddare till lådcykel från Babboe:

Laddare för Big, Dog och Transporter E

Laddare City, Curve, Mini,Slim och Carve Mountain

Laddare City E, Mini E, Curve E, Big E 2019 och Max E

Hur gör jag för att inte frysa när jag cyklar?

Bilar har värme i kupén, men inte lastcyklar. Det betyder att du behöver klä dig varmt när du ska ut och åka med din Babboe. För att få upp värmen kan du även låta bli eldriften och trampa själv på det gamla hederliga sättet.


Warning: Undefined variable $add_facebook_pixel in /home/lastcykel/public_html/wp-content/plugins/woo-product-feed-pro/woocommerce-sea.php on line 241